به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدهادی همایون درهفته دولت با تشریح عملکرد و اقدامات صورت گرفته در حوزه برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این سیستم علاوه بر مسائل حوزه های تخصصی چهارگانه سینما، هنر، فرهنگ و مطبوعات، مسایل راهبردی و بین المللی، چشم انداز وزارتخانه، مهندسی فرهنگی و بسیاری از فعالیت های دیگر به جدیت دنبال و از برنامه ریزی منظمی برخوردار خواهد شد.
وی با اشاره به طراحی یک شورای برنامه ریزی در جهت تقویت تعامل بخش ها و معاونت های وزارتخانه با یکدیگر اظهار داشت : در این شورا کار گروه های برنامه ریزی از طریق کمیته های فرعی تمامی تکالیف قانون برنامه ، آیین نامه ها و طرح ها را به دقت بررسی و در دستور کار قرار می دهند.
معاون برنامه ریزی و توسعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای اینکه معاونت ها آمادگی ورود به این نظام و همچنین مشارکت با معاونت برنامه ریزی را پیدا کنند با احیای دفاتر مطالعات و برنامه ریزی معاونت ها که در ساختار تشکیلاتی پیش بینی و تصویب شده تمامی مسائل آنها از جهت ستادی نظیر بودجه و برنامه معاونت ها ، ساختار و نظام نظارت و ارزیابی سرپرستی می شود.
همایون تصریح کرد: مجموعه مدیران کل این دفاتر که نقش اساسی و جدی در معاونت خودشان دارند در نظامی با مدیران کل معاونت برنامه ریزی تحت عنوان کارگروه برنامه ریزی در تعامل قرار می گیرند.
وی افزود: پس از اینکه مسائل در کارگروه برنامه ریزی مورد بررسی همه جانبه قرار گرفت در شورای برنامه ریزی متشکل از معاونان و شخص وزیر طرح و تصمیم گیری نهایی صورت می گیرد.
وی که ریاست پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات را نیز برعهده دارد، به همکاری تنگاتنگ این پژوهشگاه با معاونت برنامه ریزی وزارتخانه تاکید کرد و گفت: این پژوهشگاه برای حل مسائل وزارتخانه در حوزه های مختلف نقش یک پشتوانه قوی پژوهشی را برعهده خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برای اینکه پژوهشگاه بتواند خودش را برای پذیرش مسایل وزارتخانه و ایفای نقش در این زمینه آماده سازد تغیرات ساختاری عمیقی در آن پیش بینی شده است. در حال حاضر این پژوهشگاه به سه پژوهشکده مساله محور تحت عنوان " مطالعات هنر و رسانه ایران"، " ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل " و " مطالعات راهبردی فرهنگ " تقسیم بندی شده است.
وی گفت: نظام برنامه ریزی در وزارتخانه در حال شناخته شدن است ضمن اینکه برخی مسایل مهم در هنگام تغییر و تحول پیگیری می شود تا کارها معطل گردش سریع این نظام نمانند.
به گفته وی، تکالیف برنامه چهارم توسعه در اولویت برنامه این سیستم قرار دارد و سپس طرح ها و برنامه های جدید معاونت ها و در مرحله سوم، طرح ها و برنامه های موجود معاونت ها، بازنگری و اصلاحاتی که باید در آن انجام شود در دستور قرار می گیرد.
وی تلاش در جهت تلفیق و هماهنگی برنامه و بودجه وزارتخانه ، تلاش در جهت همسو کردن فعالیت های کل وزارتخانه با سیاست های فرهنگی ، چشم انداز و تدوین راهبردهای محتوایی وزارتخانه را از جمله اقدامات این معاونت ذکر کرد.
معاون برنامه ریزی و توسعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاش در جهت انجام تکالیف قانون برنامه چهارم توسعه، کاربردی تر شدن برنامه و بودجه وزارتخانه، تلاش برای هماهنگ کردن برنامه های پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات با مقاصد وزارتخانه، احیا و تغییر در ادارات کل معاونت ها به منظور افزایش بیشتر کارایی و اثربخشی آنها و کاهش فعالیت های مشترک با سایر معاونت ها و تخصصی تر کردن فعالیت ها و شرح وظایف آنها و تهیه آیین نامه های مختلف هر معاونت را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.
نظر شما